De Kempenaren reageerden massaal op de oproep om tussen 15 juni en 1 augustus hun verse taxussnoeisel naar het containerpark te brengen. In de gemeenten aangesloten bij IOK Afvalbeheer werd het meeste taxussnoeisel van heel Vlaanderen ingezameld.



 
De Kempenaren zijn voor de 3de maal de strafste snoeiers van Vlaanderen. Van 15 juni tot en met 1 augustus konden alle Kempenaren hun vers taxussnoeisel gratis naar het containerpark brengen. In totaal zamelden we op 27 containerparken 623 m³ taxussnoeisel in, een record in Vlaanderen. In totaal werd in Vlaanderen 2.278 m³ taxussnoeisel ingezameld tijdens de actie ‘vergroot de hoop’.
 
Taxussnoeisel bevat baccatine, een actief bestanddeel dat wordt verwerkt in ¼ van alle kankermedicijnen. Voor 1 kg baccatine is er echter 12 ton vers taxussnoeisel nodig, een hele hoop!

Alle Kempense taxussnoeiers hebben zo samen de hoop vergroot voor kankerpatiënten.

IOK Afvalbeheer wil dan ook iedereen die meewerkten in de strijd tegen kanker van harte bedanken. Ook de containerparkwachter verdienen een grote pluim. Zonder hen was de inzameling praktisch niet mogelijk. Op alle containerparken zijn er extra inspanningen geleverd om van deze actie een succes te maken.
 
31.150 euro voor het Olivia Hendrickx Research Fund
Door de samenwerking met boomkwekerij Vanhulle kunnen de Kempense gemeenten en IOK Afvalbeheer per kubieke meter vers taxussnoeisel 50 euro schenken aan het Olivia Hendrickx Research Fund. Op die manier kunnen we een 2de maal de hoop vergroten voor mensen getroffen door kanker.
 
Het Olivia Hendrickx Research Fund ondersteunt wetenschappelijk therapeutisch onderzoek naar kanker in België. De aandacht gaat voornamelijk naar vernieuwende projecten waarvoor weinig commerciële belangstelling bestaat of die niet als basisonderzoek worden beschouwd.
 
Op zondag 25 september overhandigt de ondervoorzitter van IOK Afvalbeheer, Paul Van Rompaey, een cheque aan het Olivia Hendrickx Research Fund. Dit vindt plaats tijdens het evenement ‘sporten tegen kanker’ op het militair domein den Troon in Grobbendonk, om 12.30 uur.
Meer info over ‘sporten tegen kanker’ op http://www.troontrappers.be